Säkerhet

  • Google 2FA: Att installera Google 2-step verification på sin smartphone och registrera den på alla exchanges som man använder sig av höjer säkerheten på ens konton avsevärt. Varje gång man loggar in på exchangen får man då en 6-siffrig kod som man loggar in med tillsammans med sitt lösenord. De som blir av med sina valutor vid phishingattacker är ofta de som inte har 2FA.
    OBS! Google lagrar ingen backup på ens authenticator. Blir man av med telefonen finns det ingen backup, och för att få tillgång till sitt konto igen måste man då kontakta handelsplatsens support som då ofta begär en fotokopia på ditt ID-kort för att verifiera att du är du (ange därför alltid korrekta personuppgifter på de sidor du registrerar dig på). Detta kan ta flera veckor beroende på vilken sida man använder, och därav är ett alternativ för att ytterligare öka säkerheten att köpa en billig smartphone som man enbart använder som authenticator och som förvaras på en säker plats (lite som en bankdosa).
  • Brave/Google ChromeWebläsare med plugin-möjligheter där man kan installera tillägg som skyddar mot phishingattacker och dylikt.
  • Metamask: Plugin i Chrome/Brave som fungerar som plånbok för kryptovalutor som även varnar dig om sidan du försöker gå in på är påverkad (det var MetaMask som varnade mig när EtherDelta-attacken pågick – hela sidan blev röd med texten “This site is under attack, do not enter”.

Nästa steg hittar du här